Wibyholms Godsförvaltning

Norra Slottsflygeln

Från och med 1/10 2020 finns möjligheten att hyra ett helt unikt boende i ordets rätta bemärkelse. Sjöutsikt från alla rum, 10 meter till vattnet, egen brygganläggning och sandstrand...

Exteriörbilder finns här och interiörbilder finns här.

På en ö i sjön Båven i hjärtat av Södermanland ligger Wibyholms Slott med sina två fristående flyglar. Slottet är byggt i början av 1600-talet och flyglarna på 1760-talet. Den norra flygeln blir ledig för uthyrning 1/10.

Genom de mäktiga grindarna och den över 1 km långa lindallén färdas man i vackert kulturlandskap med utsikt över ekhagar och Båvens glittrande vatten. Sista biten över vattnet ut till ön, Slottsholmen, leder en vägbank. Direkt till höger ute på ön, alldeles vid vattnet, ligger flygeln.

Norra Slottsflygeln är på 7 rok, omfattande ca 300 m2 i två plan samt källare och vind. Planlösning med genomgående trapphall med antikt 6-kantigt tegelgolv, vitputsade väggar samt ursprunglig trappa i kalksten.

Till vänster om huvudingångens dubbeldörrar i original ligger det stora lantköket med handslaget Delftkakel och breda golvtiljor. Innanför köket finns ekonomiutrymmen samt helkaklat dusch/WC-rum och köksingång med kalkstensgolv, allt med vattenburen golvvärme.

Till höger ligger det mysiga vardagsrummet med fungerande kakelugn i original från 1700-talet. Delar av väggarna bekläds av bokhyllor i mörkt trä. Här finns även fiber indraget. Innanför vardagsrummet ligger den stilrena matsalen med kvällsol och en fantastisk utsikt över vattnet.

Trappan övergår högst upp i en hall varifrån man når alla rum på övre plan - kabinett med målade väggfält, badrum med väggar i klassisk Cararramarmor och ett golv i mycket exklusiv och elegant Brännlyckamarmor samt tre sovrum (varav ett med fungerande kakelugn) med utsikt i olika väderstreck över Båvens vatten och den vackra slottsparken.

Källaren består av två rum med originalvalv i tegel, en hall i mitten, samt pannrum och ett garage/förrådsrum med ingång i markplan. Vinden består även den av en hall i mitten och fyra vindsrum (oinredda).

Vid intresse skickas brev/mail med referenser och personuppgifter till info@vibyholm.se eller Wibyholms Godsförvaltning, Vibyholms Slott, 649 91 Sparreholm. 

 

 

Den norra flygeln på Slottsholmen är det vänstra huset på bilden.