Wibyholms Godsförvaltning

Norrsätter - Båvens pärla

Wibyholms Godsförvaltning erbjuder nu ett unikt tillfälle att förhyra Norrsätter, beläget knappt 50 meter från Båven och drygt 10 mil från Stockholm. Med sitt höga och fria läge och en enastående utsikt över sjön erbjuder fastigheten en fantastisk möjlighet till ett genuint gårdsliv mitt i Södermanlands hjärta.

En enskild grusväg på 1,5 km leder genom tät skog fram till ett litet stycke kulturlandskap. Här finner man gamla kulturbyggnader och ett privat och insynsskyddat läge utan grannar. Huvudbyggnaden, vars äldsta delar härrör från 1750-talet är timrad med faluröd panel. Den ligger högst upp på en höjd, flankerad av två äldre flygelbyggnader som kan nyttjas som magasin. Huset, i två plan, omfattar totalt 8 rum, kök, 2 våtrum, hall samt glasveranda. Den totala boytan utgör ca 220 m2 i två plan.

Originaldetaljer såsom handhyvlade brädtak i sällskapsrummen ger huset dess karaktär. Boendemiljön kännetecknas av närheten till sjön med en hänförande utsikt över Båvens vackra stränder från flera rum, en genomgående planlösning och sällskapsrum i fil på nedervåningen.

Innanför huvudentréns dubbeldörrar finns en glasveranda. Till vänster ligger ett helkaklat våtrum med golvvärme, tvättmaskin, WC samt duschhörna, bredvid det finns köket. Till höger är ett sovrum/allrum. Rakt fram ligger den stora välkomnande matsalen med kabinett och salong i fil, samtliga med vitputsade rörspisar. Övre plan utgörs av 2 sovrum mot söder samt ett stort vardagsrum med braskamin. I norr finns ytterligare ett sovrum med öppen spis samt ett anslutande WC-rum av äldre standard.

Till fastigheten hör en ladugård  med gott om plats för förvaring. Böljande gräsmattor leder ner till sjöboden. Här finns privat brygga med trädäck för utemöbler och plats för båt. Kvällsol!

 

Kallhyra 13.120:- per månad. Uthyres som permanent- eller fritidsbostad.

Norrsätter vid Båvens strand.