Wibyholms Godsförvaltning

Trädgårdsmästarebostaden

På en ö i sjön Båven i hjärtat av Södermanland ligger Wibyholms Slott med sina två fristående flyglar. Slottet är byggt i början av 1600-talet och flyglarna på 1760-talet. Den södra flygeln, Trädgårdsmästarebostaden, blir ledig för uthyrning 1/11.

 

Genom de mäktiga grindarna och den över 1 km långa lindallén färdas man i vackert kulturlandskap med utsikt över ekhagar och Båvens glittrande vatten. Sista biten över vattnet ut till ön, Slottsholmen, leder en vägbank. Till höger ute på ön, endast 30 m från vattnet, ligger södra flygeln.

 

Trädgårdsmästarebostaden är på 3 rok, omfattande ca 130 m2 boyta med genomgående planlösning samt rymlig vind med ett sommarrum och stor källare med tegelvalv i original.

 

Hall med kalkstensgolv med golvvärme, till höger stort fullmodernt lantkök med spiskåpa och vedspis, även köket med kalkstensgolv med golvvärme. Innanför köket finns biblioteket med indraget fiber, samt helkaklat dusch/WC-rum.

 

Till vänster om hallen ligger det mysiga sovrummet med fungerande rörspis, innanför det finns ett vardagsrum med eldstad och sjöutsikt.

 

Egen brygga och liten privat strand, båtplats för mindre båt ingår.

 

Huset värms med luft-/vattenvärmepump. Huset hyrs ut omöblerat.

 

Kallhyra 13.530:- per månad, justeras årligen (fr.o.m. ¼ 2024).

 

Sophämtning, slamtömning, sotning, samt väghållning/snöplogning ingår i hyran, endast elkostnad för värme och hushållsel tillkommer och faktureras separat.

 

Visning efter överenskommelse. Turister och nyfikna undanbedes.

 

Vid intresse skickas mail med referenser och personuppgifter till info@vibyholm.se

Egen brygga i sjön Båven ingår.